Färjestads lyft: Tog ännu en seger

Publicerad 2022-01-11

Från stor kris till jättelyft i tabellen.

I kväll tog Färjestad åttonde segern på de nio senaste matcherna och är fortfarande obesegrat i år.

– Vi har hittat något, säger segerskytten Martin Johansson i C More efter 2–1 mot Brynäs.

Brynäs IF
Färjestad BK

Färjestad landade flera drömvärvningar inför säsongen och lyckades locka hem stjärnorna till Värmland.

Men trots att klubben var skyhöga favoriter på förhand var hösten ett stort misslyckande.

Färjestad var inblandat i botten av tabellen och valde till slut att sparka sportchefen Peter Jacobsson som ersattes av klubbikonen Rickard Wallin.

Klubbens meste blev målskytt

Det har gett effekt.

Värmlänningarna har svarat för ett ordentligt lyft i tabellen efter flera tunga segrar på sistone.

I kväll besegrades Brynäs på hemmais, lagets åttonde vinst på de nio senaste matcherna.

Martin Johansson gjort matchavgörande 2–1.

Färjestad inledde målskyttet genom klubbens meste spelare genom tiderna, Per Åslund, som prickade in 1–0 sent i första perioden.

Obesegrade 2022

Mellanperioden var bara 1.30 gammal när Brynäs kvitterade genom Noel Gunlers kanon i bortre krysset.

– Ett bra skott, skönt att se den gå in, säger han i C More i pausen.

Matchen var helt jämn när Färjestad tog till vara på en bjudning i tredje perioden.

Bortalaget slarvade bakom egen målvakt och Martin Johansson förvaltade genom att raka in 2–1-pucken med knappt åtta minuter kvar.

Matchen slutade också 2–1, vilket innebär att Färjestad fortfarande är obesegrat 2022 och nu bara är fem poäng bakom serieledning.

– Vi har hittat något, helt klart. Det har blir stabilare och stabilare. Bra målvaktsspel och bättre i egen zon. Vi jobbar smartare nu, säger segerskytten i C More.