Mora stod för galen vändning – vann målfest mot Modo

Publicerad 2021-02-24

Matchen mellan Modo och Mora hade allt.

Drömstart, matchstraff och en galen upphämtning.

Modos Mikkel Aagaard gjorde fyra mål – men fick ändå se sig besegrad i förlängningen.

Inledningsvis gick allt Modos väg. Sedan bröt helvetet lös.

Det tog endast 26 sekunder innan Patrik Karlkvist styrde in 1–0 mot Mora.

Smakstarten fortsatte sedan. Efter halva den första halvleken hade Modo gått upp i en 4–0-ledning, efter bland annat två mål av Mikkel Aagaard.

Aagaard skulle åter hamna i centrum, men samtliga poäng kunde han glömma.

Mora tog nämligen över tillställningen. Laget fick in en reducering kort inpå periodpausen, och kom ut till den andra med en ny målvakt mellan stolparna.

Matchstraff direkt – sedan galen upphämtning

Den andra perioden började dock allt annat än bra. Efter två minuter fick Lukas Wernblom matchstraff efter en vårdslös hög klubba mot en Modo-spelares huvud.

Kanske var det detta som tände bortalaget? Redan i det efterföljande boxplayet reducerade Ludvig Larsson. Mora hade vittring.

Målkungen Johan Persson såg till att endast ett mål behövdes för att komma ikapp. Ikapp kom laget också med sekunder kvar att spela av perioden.

Ljunggren slog till med sitt andra mål i matchen, och vips så var det helt jämnt i Fjällräven Center.

Kvitterade med två (!) sekunder kvar – förlorade ändå

Aagaard klev sedan fram, och såg till att Modo återtog ledningen med sitt tredje mål i matchen.

Det skulle ändå bli Mora som fick det sista ordet. Oskar Stål Lyrenäs satte kvitteringen, och sedan såg Måns Carlsson till att laget tog ledningen för första gången i matchen.

Aagaard lyckades visserligen ta matchen till förlängning. Detta med endast två sekunder kvar att spela, då han satte sitt fjärde mål i matchen.

Förlängningen blev bara två minuter lång innan Isac Heens satte 7–6, och därmed punkt för denna galna tillställning.

– Vi är inte alls på tå. Sedan kvitterade vi och kände att det var vår match. Vi gör en heroisk krigarinsats, säger Moras tränare, Johan Hedberg, till C More

Därmed tar Mora bonuspoängen. Lagets andra vinst på sju matcher. För Modo innebär resultatet att en slutspelsplats blir allt mer avlägsen.