Publicerad 2021-05-06

Sverige pressade Kanada i två perioder.

Sedan tog Kanada, med supertalangen Connor Bedard i spetsen, över totalt.

15-åringen gjorde hattrick i 8–1-krossen.

Det var ”män mot pojkar” när Kanada körde över Sverige med 12–1 i gruppspelet av U18-VM i Frisco, Texas.

Småkronorna bjöd på bättre motstånd i semifinalen natten mot torsdag – i två perioder. Det stod 2–1 till Kanada när den tredje perioden började, sedan rann det iväg totalt.

”Utomjordiskt”

15-årige superlöftet Connor Bedard visade återigen varför han är turneringens mest omtalade spelare.

Underbarnet, som gästade HV71:s juniorverksamhet i höstas, avlossade en raket i krysset, vilket innebar 3–1 i början av den tredje perioden. Hans andra mål i matchen.

– Världsklass. Utomjordiskt, vilket skott, säger SVT:s expert Nils Ekman.

Ännu ett drömmål

Resten av matchen blev en kanadensisk defilering. Brennan Othmann återskapade Elmer Söderbloms konstmål från JVM när han sköt 4–1 mellan sina egna ben.

Det blev till sist hela 8–1 efter att Bedard fullbordat ett hattrick och Kanada gjort sex mål i den tredje perioden. Leksands Isak Rosén gjorde Sveriges mål.

Ryssland vann den andra semifinalen mot Finland med 6–5, efter att ha haft kommandot i hela matchen. Med två mål de sista tio minuterna gick Finland från 3–6 till 5–6 och jagade kvittering.

Bronsmatchen Sverige–Finland spelas klockan 23.00 på torsdagskvällen svensk tid och finalen Kanada–Ryssland spelas klockan 03.00 under natten.

Simon Forsmark och Småkronorna får ställa in sig på bronsmatch efter att ha förlorat stort mot Kanada i U18-VM.