Calgary gjorde slarvsylta av Ottawa i lördagens tidiga NHL-omgång.

Det såg svensktrion Mikael Backlund, Elias Lindholm och Rasmus Andersson till.

Tillsammans stod de för två mål och tre assist.

Ottawa Senators har det tungt. Mot Calgary Flames hade laget ännu en jobbig kväll (förmiddag kanadensisk tid).

Flames satte tonen tidigt med två snabba mål, och till sist rann det iväg till 6–3.

Svensktrion Mikael Backlund, Elias Lindholm och Rasmus Andersson hade en desto roligare match.

Backlund satte kvällens andra mål, och Lindholm gjorde det tredje. Båda målen i den första perioden.

Backlund assisterade till Flames femte och sjätte mål, och på det sjätte fick även Andersson ett assistpoäng.

Totalt fem svenskpoäng, alltså.

I Senators mål hade Matt Murray en tung afton. Han släppte ett par enkla puckar förbi sig, och byttes ut till förmån för doldisen Joey Daccord.

Ottawa ligger alltjämt sist i den norra konferensen, och Calgary återfinns två pinnhål där över.

Hagelin i protokollet

Washington Capitals besegrade New Jersey Devils med 5–2. Också denna match spelades tidigt under lördagen. Washington gick upp till en 3–0-ledning i den första perioden, och släppte sedan aldrig greppet. Carl Hagelin noterades för två assistpoäng i matchen, varav det sista en läcker passning till Nick Dowds som avrundade målskyttet i öppen kasse.

Capitals ligger tvåa i den östra konferensen, och Devils hittar vi tvåa från slutet.

Även Lindblom med assist

I den tredje tidiga lördagsmatchen vann Philadelphia Flyers med 3–0 mot Buffalo Sabres. I svenskväg assisterade Oskar Lindblom till Scott Laughtons mål, som stängde tillställningen. Flyers och Sabres spelar i samma konferens som Capitals och Devils. Philadelphia ligger betydligt bättre till än Sabres, som är sist i divisionen.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL