Fyra fullträffar av Djurgårdsstjärnan

Uppdaterad 2016-12-05 | Publicerad 2015-09-20

Djurgårdens norska stjärna Andrea Dalen stod för ett ordentligt målfyrverkeri i ishockeyns riksserie. Dalen gjorde fyra mål och totalt sex poäng när Djurgården krossade Sundsvall med 9–0.

Leksands IF

Den 23-åriga norskan gjorde hattrick redan i första perioden och toppar både riksseriens målliga (sex mål) och poängliga (elva poäng) efter fyra matcher.

Hennes Djurgården gick tack vare segern upp på andra plats, två poäng bakom ledande AIK som är enda obesegrade laget hittills. Lisa Johansson gjorde ett av målen, hennes fjärde för säsongen, när Brynäs besegrades med 4–1.

Luleå åkte på säsongens första förlust, 1–2 borta mot Leksand.

Leksand tog greppet om matchen genom att gå fram till 2–0-ledning i den andra perioden. Hanna Lindqvist spelade fram Iveta Koka till 1–0 och vid det andra målet var rollerna ombytta. Melinda Olsson reducerade i numerärt överläge i tredje perioden, men längre kom inte Luleå.