Malmö bröt förlustsviten mot Örebro

Publicerad 2020-02-27

Malmö besegrade Örebro med 2–0 och bröt en svit som stannade på tre raka förluster.

Och det var lagkaptenen Fredrik Händemark som visade vägen med matchens första fullträff – som blev omdiskuterad.

Men känslorna svallade till sist rejält då hemmalagets Sakari Salminen fick ett mål bortdömt efter en liknande situation i slutminuterna.

I tisdags föll Malmö tungt mot Linköping i förlängningen. Men på torsdagskvällen hade alltså gästerna från Skåne marginalen med sig och bröt förlusttrenden.

Örebro, som jagar en av kvartsfinalplatserna, har det däremot fortsatt tungt med endast två segrar de elva senaste matcherna.

Första perioden var tempofylld och intensiv men förblev mållös. 17 minuter in i andra perioden forcerade Fredrik Händemark in första målet efter en tilltrasslad situation framför målvakten Jonas Arntzen precis när Örebro hade blivit fulltaligt.

Oscar Alsenfelt höll nollan för Malmö. Arkivbild.

Arntzen störd?

Hemmalaget ville ha det till att Arntzen blev störd då Lars Bryggman kan ha slagit mot målvaktens benskydd – men efter videogranskning godkändes alltså fullträffen.

– Det är ett solklart mål, ett bra hockeymål, sade målskytten Fredrik Händemark till C More efter andra perioden.

– Vi trycker ner dem långa stunder i andra perioden och jag tycker att vi hade tjänat ihop till det där målet, vi har haft en del lägen innan, tillade Redhawks poängkung som är uppe i totalt 13 fullträffar.

Örebros lagkapten Christopher Mastomäki hade en annan uppfattning om målet:

– Vad som sades mellan mig och domaren kan stanna där. Men jag tyckte inte att det var mål, sade Mastomäki i pausintervjun.

Radade upp chanser

I tredje perioden radade Örebro stundom upp målchanser – men fick aldrig hål på storspelande Oscar Alsenfelt i gästernas bur.

När sju minuter återstod hittade istället Matias Myttynen en öppning förbi Jonas Arntzen och skickade in 2–0 på lagets första skott på mål i slutperioden efter en blixtsnabb omställning.

Då två minuter återstod trodde Örebropubliken att Sakari Salminen reducerat – men målet blev bortdömt efter videogranskning - anledningen som angavs var att Mathias Bromé slog på Alsenfelts målvaktsklubba innan Salminen tryckte in pucken. Och det retade upp hemmapubliken rejält då Malmös första mål godkändes efter en liknande situation.