Pastrnaks sanslösa målsuccé fortsätter

Leder NHL:s skytteliga överlägset

Uppdaterad 2019-11-30 | Publicerad 2019-11-29

NEW YORK. Boston Bruins har ju den otrolige David Pastrnak.

Så det hjälpte inte New York Rangers att de var i imponerande 2-0-ledning i Black Friday-dramat i TD Garden – till slut såg tjecken som är på väg mot 76 mål (!) den här säsongen till att hemmalaget vann i alla fall.

Det var visserligen inte ”Pasta” som satte den avgörande 3-2-pucken på Henrik Lundqvist på övertid, men han stod för den undersköna framspelningen till David Krejci – och hade redan kvitterat till 2-2 i början av tredje perioden.

Det var den 23-årige tjeckens 24: mål – i den 26:e matchen. Med det leder han NHL:s skytteliga i överlägsen stil och fortsätter han sätta puckar i samma takt kommer han nå omöjliga noteringen 76 mål innan grundserien är över i april.

Så lär det inte bli, ytterligt få gör ens 50 nuförtiden, men det är ändå lätt att slå fast att den tidigare Södertälje-forwarden blivit en av de stora skyttekungarna i världens bästa liga.

Grinigt efteråt

Rangers hade 2-0-ledning långt i andra perioden och suckar frustrerat över att de tappade den – särskilt som de i slutet av tredje fick ett fyra minuter långt powerplay på sig att döda matchen – men bör ändå vara nöjda med att de fick en poäng med sig från en bortamatch mot laget som har David Pastrnak i förstakedjan.

Bruins ska förstås också vara nöjda, men är efteråt mest griniga över att den ”spotter” som NHL har på läktarna i alla arenor plockade Brad Marchand av isen för att genomgå hjärnskakningsprotokoll – 20 minuter efter att han hade åkt på en smäll.

– Pinsamt. Men de är väl så upptagna med att äta pizza och cheeseburgare att de inte hinner titta på matchen. Mitt förslag är att de nästa gång tar huvudet ur röven och tittar lite noggrannare, säger Marchand.