Malmö vann efter Söderbergs matchstraff

Publicerad 2021-10-16

Malmös återvändande storstjärna Carl Söderberg åkte på ett matchstraff i mötet med Skellefteå – redan efter 54 sekunder.

36-åringen tacklade Oskar Nilsson in i sargen som i sin tur blödde rejält.

Malmö lyckades trots en frånvarande Söderberg vinna hemmamötet efter straffavgörande.

Det var en övertaggad Carl Söderberg som klev ut på isen i Malmö Arena för att möta Skellefteå.

36-åringen, som återvände från NHL inför säsongen, drog på sig ett matchstraff redan efter 54 sekunder.

Söderberg stod för en ”checking from behind” på SAIK:s Oskar Nilsson, en ful tackling som slutade i blodvite för backen.

– Det är otäckt att se de här bilderna. Det där kan rendera i en allvarlig skada, säger Staffan Kronwall i C More.

”Kan bli allvarliga skador”

Trots en femminutersutvisning på Söderberg kunde inte Skellefteå konvertera ett numerärt överläge till mål.

Istället var det Malmö som tog ledningen genom Marcus Sylvegård i spel fem mot tre efter två slarviga Skellefteå-utvisningar.

Bortalaget tryckte på i stora delar av andra, och fick också in en kvittering. När Malmös Kalle Östman satt i utvisningsbåset fick tryckte Stefan Loibl in 1–1 på pass från Jonathan Pudas.

Sylvegård bakom allt

Nyförvärvet från Växjö, Marcus Sylvegård, var definitivt på spelhumör. Malmös förstalina hota genom hela matchen.

Med en minut kvar på andra perioden plockade Lance Bouma pucken bakom förlängd mållinje och vispade in den på mål. Där stod matchens lirare Sylvegård, och styrde in den bakom Gustaf Lindvall.

Period tre präglades av Skellefteå-tryck, och kvitteringen skulle komma. Joakim Lindstöm klev fram när det behövdes som mest med två minuter kvar.

Matchen gick till förlängning och sedermera straffar. Vem var den enda som satte sin straff? Marcus Sylvegård, så klart.

Bonuspoängen går till Malmö som bryter en dyster trend. Skellefteås vinstsvit stannar på fem raka.