Modokrisen ännu större efter storförlusten

Publicerad 2021-03-03

Ludvig Larsson (vänster) är glödhet för sitt Mora.

Kampen om den viktiga sjätteplatsen i Hockeyallsvenskan hårdnar.

Inför onsdagens omgång skiljde bara fem poäng mellan Mora på sjätte plats och Västerås på nionde. Men Mora kopplar nu greppet om den sista direkta slutspelsplatsen.

Modo stod för ännu en plattmatch när man förlorade mot Mora i Hockeyallsvenskan under onsdagen. Förlusten var den andra på två dagar mot just Mora och den fjärde förlusten mot samma motstånd denna säsong. Igår blev det förlust med 5–3 och idag hade Mora, likt igår, inga problem med att besegra Modo där krisen nu blir allt djupare.

Fortsätter ösa in poäng

Mora tog ledningen efter bara fem minuter genom Isac Andersson som snyggt styrde in Simon Johanssons skott. Modo höll undan i den första perioden efter målet, men det skulle det rinna iväg i period 2. För när den andra perioden var över stod det 4–0 till Mora efter mål av Simon Johansson, Oskar Stål–Lyrenäs och Isac Heens. Det blev till slut 7–1 till Mora som visade att man verkligen vill ta den där sjätteplatsen som ger en direktplats i slutspelet.

Fyra av Moras sju mål assisterades av Ludvig Larsson som just nu är inne i ett rejält poängstim. Larsson som även gjorde 7–1 för Mora har nu gjort sex mål på de fem senaste matcherna.

– Dom var bra Modo, de kom ut med bra fart, bra energi i första och sen blir det ju tufft. Det blir ändå lite rävläge vid 4–1 inför sista. Vi såg vad som hände igår med ett par minuter kvar då vi släppte in två och det blir ändå nerv i det på slutet, och det ville vi undvika, säger Moras tränare Johan Hedberg till CMore efter matchen.

Modo hotas av kval

Modo ligger på tolfte plats och har haft långt ner till Väsby på negativ kvalplats men kvällens förlust var klubbens fjärde raka och vid Väsbyseger ikväll skiljer bara fem poäng mellan klubbarna. Och det kan bli svårt för Modo att plocka poäng även i kommande matcher. Härnäst väntar nämligen ett dubbelmöte med serietvåan Björklöven innan en bortamatch mot seriens gigant Timrå. Väsby i sin tur har ett dubbelmöte mot jumbon Kristianstad att se fram emot.

AIK, som också jagar sjätteplatsen slog tabelljumbon Kristianstad med 3–0 men segern satt långt inne. AIK gjorde 1–0 tidigt i den första perioden men det dröjde till sista perioden innan man fick in pucken igen bakom Calle Clangi Kristianstadsmålet (Clang som idag utsågs till Hockeyallsvenskans bästa junior). AIK:s Fredric Weigel fastställde slutresultatet när han gjorde 3–0 i tom kasse med 18 sekunder kvar av matchen.

Västerås slog Tingsryd med 3–0. En seger som innebär att Västerås och AIK nu har 71 poäng i jakten på Mora och sjätteplatsen. Mora har just nu 76 poäng och bättre målskillnad än både AIK och Västerås.

Väsby tog en poäng mot Södertälje efter 3–3 och Södertäljeseger på straffar.

Modos William Haag deppar efter en ny förlust.