Joel Kellmans första mål för Växjö

Låg bakom segern mot Färjestad

Uppdaterad 2022-01-14 | Publicerad 2022-01-13

Joel Kellman har presenterat sig på allvar i Växjö.

Stjärnvärvningen gjorde sina två första poäng för klubben i 4–1-segern mot Färjestad.

– Alltid kul att göra mål, säger han till C More.

Färjestad BK

Joel Kellman, med 38 NHL-matcher för San Jose Sharks på meritlistan, valde i december att vända hem till Sverige efter två och ett halvt år i Nordamerika.

Växjö vann dragkampen om den förre Brynäscentern och i torsdagens hemmamöte med formstarka Färjestad gjorde 27-åringen sin tredje match – och sina två första poäng.

Fräckt första mål

Kellman lirkade fräckt in 1–0 bakom SHL-debuterande målvakten Dennis Hildeby, 20, via köksvägen redan efter tre minuter.

– Jag kände att jag fick lite yta på backen. Jag såg att Olle (Lycksell) var på bortre och försökte bara kasta in den. Skönt att den gick in, säger Kellman till C More.

Rosén målskytt i comebacken

Lagkamraten Robert Rosén, som gjorde sin första match på över två månader efter skadefrånvaro, utökade ledningen till 2–0 innan perioden var över.

– Skönt när jag har varit borta några månader. Att göra mål och spela bra bygger självförtroendet lite snabbare, säger Rosén till C More.

Växjö vann till slut med 4–1 och den tjeckiske backen Michael Krutil svarade för en lovande debut. 19-åringen gjorde två assist – och var inne på alla fyra mål framåt – i matchen som satte stopp för FBK:s fyra matcher långa segersvit.