Rögles lag nästa säsong

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Första slutspelet på 25 år.

Men det tog slut redan i åttondelsfinal för Rögle. 

Nu kan bygget med nästa års trupp på allvar inledas – och Rögle är på jakt efter en riktig drömtrio.

Senaste, och enda gången, Rögle spelat slutspel var 1994. Den här säsongen fick publiken i Lindab Arena återigen uppleva slutspelshockey. Förväntningarna i Ängelholm var höga, men slutspelet var över på kortast möjliga tid för Cam Abbotts lag. 

Trots en 3–0-ledning efter första perioden för Rögle vann HV71 vann kvällens match i Ängelholm och totalt 2–0 i matcher och är klart för kvartsfinal mot Färjestad.

För Rögles del är den här säsongen slut, och det är samtidigt startskotet på nästa säsongs trupp där målet är att gå längre än åttondelsfinal. Det finns en hel del lediga platser i truppen och enligt uppgifter har sportchef Chris Abbott redan klart med ett par namn. 

Enligt Mr Madhawk ska Chris Abbott på plats i Österrike ha sett kanadensiske poängmaskinen Chris DeSousa. Andra spelare som har ryktats till Rögle är Schweiz-trion Anders Lindbäck, Eric Martinsson och Dennis Everberg. 

Alla tre har en bakgrund i Ängelsholmsklubben.

Rögle har redan NHL-meriterade målvakten Justin Pogge på kontrakt och lär inte ha varken råd eller plats för både honom och Lindbäck.

Publicerad:

LÄS VIDARE