Dick Axelsson ordnade kvartsfinalplatsen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården är klart för SM-kvartsfinal.

Dick Axelsson låg bakom vändningen hemma mot Frölunda.

– Det blir bättre och bättre, när jag såg att jag inte ens var med på topp 50-listan i Sportbladet över säsongens bästa spelare är väl det ett bevis på att jag varit lite sämre, säger veteranen efter matchen.

Fyran Djurgården vann med 4–2 mot trean Frölunda hemma på Hovet.

Frölunda var klar trea i SHL redan innan matchen, Djurgården säkrade kvartsfinalplatsen och i sista omgången avgörs den exakta tabellplaceringen.

Det var i den andra perioden som Djurgården vände matchen mot Frölunda, mycket tack vare Dick Axelsson.

Först ordnade han en Frölunda-utvisning, och sedan spelade han fram till Marcus Davidssons kvittering i följande powerplay.

Knappt tre minuter senare spelade han även fram till Sebastian Strandbergs ledningsmål.

Har blivit skadefri

Dick Axelsson hade då stått för fem assists på ungefär en och en halv match.

– Jäklar vad kul det är nu – det är nu roligaste tiden kommer, det är nu man ska vara som bäst. Jag tar åt mig av all kritik jag har fått, säger Dick.

Den 31-årige forwarden har annars haft en trög grundserie med missade matcher på grund av skadeproblem.

– Mitt knä har varit halvdåligt, men nu känns det mycket bättre. Nu kan jag äntligen spela tennis, padel ... och ishockey – så det känns bra där ute, säger Dick till C More.

”Bästa Djurgårdsmatchen”

Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson var nöjd med hela kedjan med Niclas Bergfors-Sebastian Strandberg-Dick Axelsson och sa att de var matchavgörande.

– Det var Dicks bästa prestation i Djurgårdströjan. Nu var jag inte var med när han var här för tio år sedan, men det här var hans bästa match den här säsongen, säger Robert Ohlsson.

– Det är jätteviktigt att Dick har kommit igång inför slutspurten. De tre spelar jättebra tillsammans, de har ett bra pucksläpp och kemi ihop.

Kallas streetsmart

Även Frölundas huvudcoach Roger Rönnberg berömde Dick Axelsson efter matchen.

– Hans bästa prestation var väl ingen passning, utan det var när han lurade sin gamla kompis Mats Rosseli Olsen på en utvisning. Så han lurade både domare, Rosseli och allihop, så Djurgården fick göra mål där – så han har nästan tre assists, säger Roger Rönnberg.

– Det tycker jag var lurigt gjort – men han är streetsmart den gubben, han är verkligen en av de mest streetsmarta killar jag känner till. Han visste nog exakt vilka knappar han skulle trycka på.

Rev upp hjärnskakning

Efter sju matcher utan powerplay-mål lyckades nu Marcus Davidsson spräcka den Djurgårdsnollan.

Jonathan Davidsson var tillbaka efter att ha missat sex matcher på grund av hjärnskakning, comebacken blev kort då han klev av under matchen med huvudont.

– Han har rivit upp hjärnskakningen helt enkelt, antar jag. Vi får se var det tar vägen, säger Robert Ohlsson.

Dick Axelsson har totalt gjort 24 poäng, sju mål och 17 assists, på 35 matcher den här säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE