Dråpligt självmål bakom Björklövens drömstart

Skellefteå vände och vann heta rivalmötet

Uppdaterad 2021-08-20 | Publicerad 2021-08-18

Linus Karlsson.

Björklöven fick en drömstart borta mot Skellefteå när nyförvärvet Linus Karlsson kastade in pucken i eget mål (!).

Men han skulle få sin revansch.

Skellefteå gjorde fem raka mål och vann med 5–2.

Det är en av hockey-Sveriges allra hetaste rivaliteter. Men eftersom Björklöven huserar i hockeyallsvenskan och Skellefteå i SHL får de endast mäta krafterna mot varandra på försäsongen.

Och återigen vann Skellefteå, lagets sjätte raka seger mot Umeålaget.

– Det må vara en träningsmatch, men det är fortfarande ett derby mot Löven och det ska vinnas, säger lagkaptenen Oscar Möller till C More.

Dråpligt självmål

Men det var Björklöven som började bäst.

Skellefteås nyförvärv Linus Karlsson, 21, skulle ta ner en hög puck framför eget mål. Det slutade med att han slog in den bakom ett annat nyförvärv, 23-årige amerikanen Strauss Mann, som debuterade mellan stolparna.

– Tror jag tog den med handen och kastade den på byxan och in. Det är sånt som händer. Jag får helt enkelt försöka glömma det, säger Karlsson till C More.

Felix Girard noterades för målet, förmodligen det enklaste i karriären, som kom redan efter en dryg minut.

Dubbla skador

Men oturen stannade inte där för hemmalaget. En minut senare tvingades backen Oscar Eriksson utgå efter en tackling av Olle Liss – och efter 3.47 styrde Gerry Fitzgerald in 2–0 i krysset.

Såväl Eriksson som 18-åriga forwardslöftet Simon Robertsson tvingades bryta matchen för Skellefteå med en huvud- respektive överkroppsskada.

Men det skulle vända för Skellefteå, som tog över matchen och gjorde fem raka mål.

Linus Karlsson var en av isens bästa spelare och slutresultatet skrevs till 5–2 efter att Oscar Möller gjort mål i tom bur.

– Fan, vi hade velat ge våra damer och herrar där hemma en rolig dag på jobbet i morgon. Men det blev tvärtom, vi får göra dem glada på annat sätt, säger Björklövens lagkapten Fredric Andersson till C More.