Fansens fina gest – för Tobias Forsberg

Hyllas under matchen: ”Hoppas alla är redo”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Hockey-Sverige tänker på Tobias Forsberg.

I kväll hyllas den skadade spelaren på nytt – när Leksand-supportrarna gör en manifestation i mötet med AIK.

– Jag hoppas alla är redo, säger Leksand Superstars ordförande Niklas Niva Sjöqvist till DT.

Det var i mötet med Almtuna på annandagen som Leksands Tobias Forsberg, 30, skadade nacken.

Forwarden jagade efter pucken och i en duell med en Almtuna-spelare tappade han balansen och for rakt in i sargen med huvudet före.

Forsberg har opererats och läget har beskrivits som allvarligt.

Foto: Henrik Hansson / TT

Samtidigt har stödet och lyckönskningarna strömmat in till spelaren och hans familj. Flera klubbar, både i SHL och hockeyallsvenskan, har visat sitt stöd under den senaste veckan och i lördags bröts bland annat matchen mellan Södertälje och Västerås för att uppmärksamma spelaren.

Och nu kommer nästa fina gest.

Under fredagens möte mellan Leksand och AIK i Tegera Arena kommer hemmasupportrarna att göra en manifestation för att hylla Forsberg. I den 19:e minuten – Forsbergs nummer – kommer fansen ställa sig upp och bilda ett hav av halsdukar.

”Illa berörda”

– Vi vill uppmärksamma människor om att när matchuret slår 19 i kväll är tanken att hela arenan ska ställa sig upp och hålla upp sina halsdukar. Sedan tar vi det därifrån. Något mer blir det, de som kommer dit får se vad som väntar, säger Leksand Superstars ordförande Niklas Niva Sjöqvist till DT.

Han är rörd över alla hyllningar som strömmat in.

– Många, inklusive mig, är illa berörda av det som hänt Tobbe. Det känns fruktansvärt tråkigt. Jag ägnar mycket kraft och tanke åt Tobbe och hans familj just nu. Det vet jag att många gör. Funkar det att skicka positiv energi, om man tror på sånt, bådar det gott. Många vill hjälpa till, men vi får respektera familjens önskan om lugn och ro. Vi håller tummarna för Tobbe.

– Nu hoppas jag på att alla Leksand-fans är redo och med på hyllningen i kväll.

Leksand–AIK börjar 19.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE