Örebro tillbaka i serieledning

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Rejält nederlagstippade inför säsongen. Men Örebro fortsätter att chocka SHL – och efter 3–2 mot Malmö återtog succélaget serieledningen.

– Alla experterna hade väl druckit paraplydrinkar eller jag vet inte vad de gjort, säger Örebros landslagsstjärna Mathias Bromé.

Örebro har radat upp trepoängare och gick inför landslagsuppehållet upp i serieledning i SHL för första gången någonsin. Men i torsdags föll närkingarna i toppmötet med Frölunda – och på lördagskvällen studsade alltså succélaget tillbaka.  

Forwarden Mathias Bromé visade öppet sin frustration när han till sist slängde av sig hörlurarna i C Mores intervju efter matchen mot Frölunda.

– Ja, jag var lite irriteradâ ¦ Där tyckte jag att vi slarvade bort det. Vi åker ner dit och spelar inte det spel som vi gjort hela säsongen. Då blir man straffad, Frölunda är ett för bra lag för det.

Men på lördagskvällen var han på bättre humör när det också var lite extra festligt i Behrn arena då Örebros supporterklubb firade tio år. Tillställningen började med ett mäktigt guldtifo i hela hallen – och hemmalaget levererade sedan direkt på isen.

"Helt fantastiskt"

Och Bromé som inför säsongen värvades från Mora är mäkta imponerad över inramningen i hemmaarenan.

– Det är helt fantastiskt. Vi njuter varje kväll vi kommer ut här. Vi har alltid fullsatt och har seriens bästa fans som alltid ställer upp för oss. I dag fick de fira tio år och sen fick vi bjuda på en vinst också. Det är magiskt.

TT: Och det här med paraplydrinkar får du utveckla.

– Experterna hade väl druckit paraplydrinkar. De hade inte riktigt kollat vad vi har för lag och tränare och allting... När man ser det så tycker jag att man borde tippat oss högre i tabellen. Men vi tar det, och får det som en morot, säger Bromé.

Efter drygt tre minuter smällde backen Aaron Irving in första målet mot Malmö. Fem minuter senare ökade Shane Harper på ledningen när han satte pucken i öppen bur efter en kylig och finurlig passning från Lukas Pilö.

Salminen avgjorde

Men efter knappt halva matchen reducerade Jesper Jensen Aabo. Och fyra minuter in i tredje perioden direktsköt Fredrik Händemark in kvitteringen i krysset. Men sex minuter senare skyfflade forwarden Sakari Salminen in avgörande 3–2 med en backhand, snyggt framspelad av Mathias Bromé.

– Jag ser Sakari komma mot bortre och får tre man på mig och lägger den mellan skridskorna och han gör ett fantastiskt fint hockeymål.

Två nya assist på kontot ikväll – det flyter på ganska bra för egen del också.

– Ja, men det här var nog inte en av mina bättre matcher, jag var rätt trött tycker jag. Och lite sliten, men det är alltid kul att kunna bidra, säger Bromé.

Örebro-fansen hyllade
Foto: Cmore
Örebro-fansen hyllade
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!