Publicerad:
Uppdaterad:

Experten om Moras tränarbyte: ”Det är skitsnack”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

C Mores expert Harald Lückner sågar Moras ledning efter fotknölarna för beslutet att sparka tränare Jeff Jakobs.

– Vad ger det för förtroende, det är skitsnack, säger han.

På isen tappade Mora dessutom en ledning i slutminuten.

SHL-nedflyttade Mora har tillsammans med AIK huserat i botten av den hockeyallsvenskan tabellen under säsongsinledningen.

I början på veckan kom beskedet att klubben sparkar tränaren Jeff Jakobs och ersätter honom med finska duon Tomek Valtonen och Kasper Vuorinen.

Ett beslut som fick klubbikonen Mats Lusth att rasa mot klubbledningen, med Peter Hermodsson i spetsen.

– Det är för mycket okunnigt folk som sitter på våning två och tre på kansliet, dundrade han i Sporbladet.

”Inte alls tappat omklädningsrummet”

Och han får nu medhåll av C Mores hockeyallsvenska expert Harald Lückner, tidigare mångårig tränare i Mora. 62-åringen går hårt åt Moraledningen.

– Man pratar om tålamod, men efter 21 omgångar är tålamodet slut. Man säger att man agerar gentemot sina sponsorer och fans, vad ger det för förtroende. Det är skitsnack!, säger Lückner och fortsätter:

– Ska man bygga upp något tar det tid. Jeff Jakobs hade inte alls tappat omklädningsrummet han var så omtyckt. I stället tar man in två finska tränare som fått sparken i Tyskland. Vi ska inte döma dem, men de kan inte allsvensk hockey så jag ifrågasätter ledningen som tillsätter tränare år efter år. Var ligger ansvaret hos dem?, säger Lückner.

Sent kvitteringsmål

Sågningen kom i sändningen inför tredje perioden borta mot Timrå. Strax därefter gjorde Jens Lööke 2–1 för hemmalaget. Men Mora vände matchen inom loppet av 52 sekunder genom mål av Brant Harris och Philip Nyberg och Mora såg ut att vara på väg att kunna häva sig över nedflyttningsstrecket med en viktig trepoängare.

Men Moras motflyt fortsätter. Med 59 sekunder kvar kvitterade Jonathan Dahlén och i förlängningen kunde sedan Jens Lööke sätta hattrickmålet till 4–3.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: