Huggs show – vände själv på matchen

Publicerad 2022-01-20

Underläge 1–2 mot nästjumbon Timrå.

Då klev Richard Hugg fram och vände matchen på egen hand.

– Bra födelsedagspresent till mig själv två dagar i efterskott, säger matchhjälten i C More efter 5–2-segern.

Serieledaren Skellefteå, hemma mot formsvaga Timrå, kunde väl bara sluta på ett sätt?

Mjo…

Men nästjumbon skakade faktiskt Skellefteå länge och hade en 2–1-ledning sex minuter in i andra perioden.

Och nog kunde det ha blivit en skrällseger om det inte vore för alla utvisningar.

I mellanperioden drog Timrå på sig fyra tvåminutare och straffades stenhårt – av Richard Hugg.

Vände på matchen själv

Skellefteåforwarden trivdes ypperligt i den spelformen i kväll och kvitterade först till 2–2 innan han även ordnade 3–2.

– Powerplay klickade bra i dag, säger Hugg som i dagarna fyllde 23 år.

Men Hugg var inte klar för kvällen, utan han agerade framspelare när Jonathan Johnsson punkterade matchen med 4–2-målet åtta minuter in i tredje perioden.

– En bra födelsedagspresent till mig själv två dagar i efterskott, konstaterar matchhjälten i C More.

Skellefteå, utan huvudtränaren Robert Ohlsson – som var hemma med Covid-19 – kunde till slut vinna med 5–2 efter det sista målet i öppen kasse av Oscar Möller.