Trendbrott för AIK – vann med nya tränaren

Uppdaterad 2019-11-21 | Publicerad 2019-11-20

Bobo-effekten?

AIK bröt sin nio matcher långa förlustsvit med Bobo Simensen som ny huvudtränare.

– Jag blir så otroligt stolt. Jag vet hur tufft det har varit för grabbarna som har lidit i nio matcher, säger han.

Det var i söndags, med nio raka förluster i bagaget, som AIK valde att peta huvudtränaren Jussi Salo till förmån för 61-åringen som har tränat AIK i flera vändor tidigare.

– Jag är en riktig AIK:are, så när de ringer och vill ha hjälp då ställer jag upp, säger Bobo Simensen.

Dagen därpå tog Tomek Valtonen över rodret i Mora, som inför matchen hade radat upp sex raka förluster.

Porsberger målskytt

I kväll ställdes de två krislagen mot varandra, och Johan Porsberger gav AIK ledningen då han lirkade in 1–0 i den första perioden.

Bara 39 sekunder senare kvitterade Niklas Fogström efter en målvaktstavla av Johannes Jönsson.

Innan perioden var över kunde dock John Henrion ge ”Gnaget” ledningen än en gång i power play. Oscar Nord fastställde sedan slutresultatet till 3–1 efter en vacker soloprestation.

”Det är för laget”

En drömstart för den nygamle tränaren som har prioriterat defensiven under sina första dagar.

– Det är bara att se hur mycket mål vi har släppt in de senaste tre matcherna (1–8, 1–5, 1–6), säger Simensen som framförallt gläds med spelarna efter segern.

– Det är inte för mig, det är för laget. Att grabbarna får självförtroende och tycker det är kul igen.

Segern innebär att jumbon AIK krympte avståndet till just Mora på 13:e plats till tre poäng.

Efter matchen presenterade Mora ett nyförvärv. AHL-meriterade kanadensaren Brendan Ranford, 27, ansluter till laget imorgon. Det är fortfarande osäkert när han kan vara spelklar.