”Bara att lära sig av detta och komma igen”

Publicerad 2020-08-31

NEW YORK. Även Vancouver Canucks är illa ute i Stanley Cup-slutspelet.

Trots en fin insats, och trots nytt pangmål av Elias Pettersson, förlorade de mot Vegas i natt igen – och kan tvingas lämna bubblan om några dygn.

– Det är bara att lära sig av detta och komma igen i nästa match, säger Elias efter 5-3-förlusten.

Det går undan i den andra Stanley Cup-omgången. Redan innan nattens sena match i Edmonton hade Tampa, Dallas och New York Islanders alla skaffat 3-1-överläge i sina respektive serier – och nu sitter alltså även Vegas med två matchbollar i sin duell mot Vancouver.

Till skillnad från i de övriga förlustmatcherna – som den igår i natt – var Canucks dock bra med den här gången. I ett powerplay i mitten av första perioden såg Elias Pettersson till att kvittera Vegas tidiga 1-0-ledning med ett fantastiskt direktskott – och i andra perioden vände de 1-2-underläge till 3-2-ledning.

– Då hade vi ytterligare några powerplay och det hade varit bra om vi kunnat skaffa oss tvåmålsledning inför tredje, men kanske var vi för oskärpta, säger Elias Pettersson på presskonferensen efteråt.

Lehner vilade efter succén

I vilket fall kunde Vegas vända på nytt med tre obesvarade mål i tredje – inklusive ett signerat William Karlsson – och till slut vann de alltså med 5-3.

– Det är som det är nu. Vi får försöka lära oss av det här och komma igen i nästa match.

Jacob Markström hade som vanligt mycket att göra och stoppade 28 skott – men släppte alltså också in fem.

– Hur många jag skulle vilja ha tillbaka? Alla fem, säger han.

Robin Lehner vilade, eftersom det var andra matchen på ett dygn.