Mora bröt förlustsviten – efter sällsynta raset

Mora såg ut att inkassera sin nionde raka förlust efter ett sällan skådat ras.

När den galna matchen mot Almtuna var över fick de till slut segerjubla ändå.

– Det var en jättekonstig match idag, säger Moras tränare Tomek Valtonen till Hockepuls.

Publiken i Gränbyhallen slets mellan hopp och förtvivlan i mötet mellan Almtuna och Mora i hockeyallsvenskan.

Krisstämplade Mora, med åtta raka förluster bakom sig, gjorde tre mål inom 104 sekunder i första perioden.

Första gången på 2000-talet

En mardrömsstart för hemmalaget, som svarade med att hämta upp underläget innan periodvilan.

En sällsynt upphämtning då det är första gången under 2000-talet som ett lag i SHL eller hockeyallsvenskan hämtar upp ett tremålsunderläge i första perioden, enligt domarna.se.

Sent mål avgjorde

Almtuna tog sedan ledningen innan två snabba Mora-mål vände på steken igen. När slutsignalen närmade sig stod det 5–5 på resultattavlan.

Då frälste Brant Harris sitt lag. Med mindre än två minuter kvar sköt han hem tre efterlängtade poäng till Dalarna.

– Det som saknats i Mora är mål och självförtroende. Idag fick vi till båda, även om helheten kanske inte var där, säger Moras nytillträdde tränare Tomek Valtonen till Hockeypuls.