Robertsson jagas av moderklubben

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Skellefteå-tränaren Bert Robertssons kontrakt går ut efter säsongen.

Nu jagas han av moderklubben Södertälje, som gör en nysatsning inför framtiden.

– Mycket rykten just nu. Kan inte kommentera något, säger Bert Robertsson, 44.

För två månader sedan valde Skellefteå AIK att gå ut och berätta att Bert Robertsson inte kommer att träna laget kommande säsong. Ett anmärkningsvärt och känsligt beslut eftersom det varit ett framgångsrikt samarbete med sex finaler och två SM-guld, hittills.

Sedan dess har Skellefteå AIK uppdaterat sin klubbledning med Erik Forsell och klubben går ny in i en ny fas, utan Robertsson.

Nu kan Sportbladet avslöja att allsvenska Södertälje SK vill ha tillbaka sin gamla spelare. Bert spelade som bekant i Södertälje två säsonger innan han blev NHL-proffs och avslutade även karriären med två säsonger i moderklubben.

Enligt uppgift vill Södertälje att Robertsson tar tillbaka klubben till SHL och får till en röd tråd från ungdomslag, via juniorer till A-laget.

Bert har inte signerat något nytt kontrakt någonstans och han och familjen funderar just nu på framtiden.

– Mycket rykten. Jag kan inte kommentera något. Jag vill vara professionell och fokusera på slutspelet med Skellefteå. Vi har mycket arbete kvar att göra här, säger han.

Familjen Robertsson har fortfarande hus i Nykvarn utanför Södertälje, men åtta år i Skellefteå har gjort att man är stadgade i västerbotten. Berts son Simon har även kommit in på NIU i Skellefteå, hockeygymnasiet.

Södertälje har kontrakt nästa säsong med tränarduon Ulf Lundberg och Dennis Bozic. Hur man löser det med Robertssons eventuella intåg är oklart.

Södertälje är åtta i Hockeyallsvenskan och är just nu klart för slutspelsserien. Men kampen med Västervik, på plats nio, är stenhård. Om Södertälje missar en topp åtta plats i serien ses det som ett stort misslyckande.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!