Publicerad 2018-11-30

Leksand kom till kvällens möte med Tingsryd med tre raka förluster.

Då blev man förnedrade av nästjumbon – som vann med hela 5–1 i Leksand.

Resultaten har inte gått Leksands väg den sista tiden. Hemma mot Tingsryd åkte man dessutom på en rejäl kalldusch.

Nästjumbon Tingsryd inledde övertygande och 1–0-ledningen efter den första perioden var i underkant.

I andra perioden såg det bättre ut för hemmalaget, men Tex Williamsson i Tingsrydsmålet storspelade mot sitt gamla lag.

Bytte målvakt

Max Novak utökade sedan ledningen till 2–0 innan Axel Bergkvist reducerade för Leksand – förgäves skulle det visa sig.

Kim Tallberg sköt 3–1 med 14 sekunder kvar av andra perioden. Då bytte Leksand målvakt inför den tredje perioden, Jonas Arntzen ersatte Axel Brage.

Men Tingsryd gjorde ytterligare två mål i slutakten och vann till slut med hela 5–1 inför 3672 personer i Tegera Arena.