Björklöven avgjorde i femte perioden

Uppdaterad 2022-04-12 | Publicerad 2022-04-11

Modo hade fem (!) ramträffar.

Men det var Björklöven som avgjorde jättedramat i femte perioden – med ett videogranskat slumpmål.

– Det var inte tur. Målet var skicklighet, säger matchhjälten Sebastian Selin till Sportbladet.

Derby och semifinal.

Det avspeglar sig också på isen där känslorna svallat mellan Modo och Björklöven.

I en intensiv match två (Modo vann den första) tog också Örnsköldsvikslaget ledningen när David Bernhardt pricksköt in 1–0-pucken från sin backplats.

Ett resultat som stod sig efter nästan 50 minuters speltid. Då slarvade Modo i egen zon och Björklövens Jacob Olofsson kunde senare direktskjuta in 1–1 och ta matchen till förlängning.

Avgjordes i period fem

Då skapade Modo mängder med målchanser, men Claes Endre, oväntat inbytt i Björklövenkassen inför matchen, stod emot tryckt från hemmalaget.

Men han hade också hjälp av målramen. Modo hade nämligen två puckar i ramen bara i förlängningen, och fem totalt i matchen.

Det krävdes ytterligare en förlängningsperiod innan matchen avgjordes. Men bara 1.55 in i densamma fick Björklöven jubla över ett slumpmål.

”Magiskt”

Jesper Lindgren slängde bara in en puck på mål och där stod Sebastian Selin, uppsatt som extraforward när pucken släpptes, och styrde in pucken.

– Magiskt, jag fick en bra touch, säger segerhjälten i C More om målet som fick videogranskas innan det godkändes.

– Jag spelar en del padel och är hyfsad i det. Får tacka padeln för målet, säger Selin till Sportbladet.

För Modo-backen David Bernhardt var det annorlunda. Tre stolpskott och sedan fick han se en styrning för Löven avgöra.

– Helt svart, säger han.

Björklöven utjämnade därmed semifinalserien till 1–1 och har två hemmamatcher att vänta.