SHL Svenska hockeyligan

Marcus Sörensen bakom Djurgårdens vändning: ”Stort tack till fansen”

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

Det var en galen vändning av Djurgården och en galen stämning på Hovet.

Mitt i kaoset efteråt bland supportrar och gratulanter stod Marcus Sörensen.

– En stor anledning till att vi vände den här matchen var fansen, säger kaptenen.

På knappt tolv minuter i den tredje perioden gjorde Djurgården fyra mål och vände 3–1-underläge mot Färjestad.

Marcus Sörensen var inblandad i fyra av de fem målen, han reducerade till 2–3, assisterade till kvitteringen 3–3 och ledningsmålet 4–3 samt fastställde slutresultatet till 5–3.

Hovet exploderade och publiktrycket var enormt runt hela den euforiska arenan.

Något hände med de 7240 åskådarna och stämningen redan vid Marcus Sörensen reducering.

– Vi fick till någon forecheck där och smällde på. Hela Hovet skrek och det gav oss energi och vi lyckades vända. Stort tack till fansen. Jag önskar att vi redan innan det här hade varit lika bra som de är på läktarna, säger Marcus Sörensen.

”Måste börja vinna”

Det blev svårt att sortera ut vad som var allra viktigast för Djurgården efter matchen.

Om de var den första trepoängaren på hemmaplan sedan den 18 mars, på sättet de vände matchen eller segern efter sex raka förluster mot Färjestad.

– Det viktigaste var att vinna, vi måste börja vinna matcher. De tre poängen är vad vi måste ha nu, säger Marcus Sörensen.

Den 29-årige forwarden har nu gjort sju mål och åtta assist på 16 matcher i Djurgården.

– I sådana här matcher är det kul att få kliva fram. Jag vet var jag står i en process, jag jobbar hårt varje dag så att jag hela tiden blir bättre, säger Marcus Sörensen.

Warg hyllas i debuten

Totalt tio spelare finns på Djurgårdens frånvarolista just nu, men Stefan Warg kom in och gjorde sin första match efter blixtvärvningen från Örebro.

– Stefan Warg är en av våra bästa spelare i dag. Han är bra i försvaret och har en bra förstapass, han är väldigt trygg och lugn där bak. Jag gillade allt jag såg av honom, säger Marcus Sörensen.

Stefan Warg debuterade i Djurgårdströjan.

Stefan Warg fick efter en träning med laget förtroende i första backpar tillsammans med Linus Arnesson.

– Det var ett underbart sätt att få vinna på med en krigarseger inför fansen där på kortsidan. Trycket från publiken hjälpte till att skapa ännu mer energi. Det är väl det här man drömmer om när man får spela i Djurgården. Jag har suttit på den andra sidan och lyssnat på ”Klockan slår” och varit förbannad, det är otroligt skönt att vara på rätt sida för en gångs skull. ”Sjung för gamla Djurgården” har väl hänt att man fastnat i som bortaspelare också, nu behöver jag inte känna någon skuld för att jag råkade sjunga med. Djurgårdshjärtat verkar ha funnits där inne någonstans, säger Stefan Warg.

”Falken” tackar krigarna

Efter två förluster blev det här första poängen för nya tränarduon Nichlas Falk-Mikael Aaro.

– Vi sa inför tredje perioden att vi fortfarande hade chansen om vi gjorde 20 bra minuter. Vi fick målen som gjorde att vi växte och de blev mindre och mindre, vi hade publiken i ryggen. Det här blir en stor moralhöjare för killarna att ta med sig efter den tuffa inledningen vi har haft. Killarna är värda segern efter att inte ha blivit rädda utan kört på ända in i kaklet, säger Nichlas Falk.

20-årige backen Ludvig Hedström gjorde sitt allra första SHL-mål och även en assist, Linus Andersson gjorde ett mål och två assist och Filip Cederqvist gjorde ett mål och en assist.

– Marcus Sörensen klev verkligen fram när vi som mest behövde det. Sedan har vi våra krigare Linus Arnesson och Ludvig Hedström som fick slita oerhört tungt. I slutändan var det Marcus Sörensen, Ludvig Rensfeldt och Filip Cederqvist som drog skutan framåt och fick med sig ganska många. Det var skönt att se att det var krigarna som fick vända det här. Ludvig Hedström är en urdjurgårdare som har stått där i klacken och fick nu höja armarna mot dem efter målet, säger Nichlas Falk.

I den tredje perioden vann Djurgården skottstatistiken med de talande siffrorna 13–5.

Innan matchen hade Djurgården elva förluster på de tolv senaste matcherna och totalt bara tre segrar på 15 matcher.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

SHL-panelen: ”Messade honom – det är otroligt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Djurgårdens IF Ishockey

Färjestad BK

Marcus Sörensen

Stefan Warg

Nichlas Falk

Ishockey