Oönskad – ingen vill ha Tampa-stjärnan

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Tyler Johnson.
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Tyler Johnson.

Stanley Cup-mästaren Tampa Bay vill desperat bli av med Tyler Johnson, 30.

Problemet?

Ingen av klubbarna i NHL vill ta över hans kontrakt.

Johnson har fyra år kvar på sitt sjuårskontrakt med Lightning, där han lyfter 5 miljoner dollar – 44 miljoner kronor – per år.

Den nyblivna mästarklubbens framgångar har dock gjort att de har svårt att behålla alla stjärnor inom ramarna för lönetaket.

Tampa Bay vill därför göra sig av med 30-åringen, som sitter på en no trade-klausul i kontraktet. Johnson erbjöd sig dock att lämna för ett antal klubbar, men ingen nappade på erbjudandet.

Oönskad av 31 klubbar

Tampa Bays nästa drag var då att placera honom på waiverslistan, vilket gör att han är fri för alla andra NHL-klubbar att plocka upp, förutsatt att de tar över hans kontrakt.

Inte heller det lyckades och frågan är vad som händer nu.

Tampa Bays general manager Julien BriseBois kan tvingas behålla en stor del av Johnsons lön, eller krydda övergången med någon annan spelare, för att bli av med honom i en bytesaffär.

”De försöker sänka dig”

– Han (Julien) är en underbar person, men andra general managers är inte där för att hjälpa dig. Jag brukar skämtsamt säga att du befinner dig på djupt vatten och skriker efter en flytväst. Då ser du dessa general managers som kastar dig något som ser ut som en flytväst, men när du fångar det inser du att det är ett ankare. De försöker sänka dig, inte hjälpa dig. Aldrig, säger TSN:s Craig Button om Tampa Bays tuffa lönesituation.

Johnson har representerat Tampa Bay hela sin NHL-karriär och gjorde 31 poäng på 65 matcher förra säsongen. Han har gjort 339 poäng på 534 NHL-matcher, men poängproduktionen har minskat fyra säsonger i rad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN