Carl Gunnarsson målskytt för St. Louis

Publicerad 2019-02-03

NEW YORK. Bluesen är över i St. Louis.

För Blues spelar allt bättre och stångade sig verkligen in i slutspelsracet med en tung 4-2-seger mot Blue Jackets i Columbus i natt.

– Som helhet var det en bra match från vår sida, särskilt med tanke på att det var första efter uppehållet, säger målskytten Carl Gunnarsson till Sportbladet

Det svänger fort i NHL mellan varven.

För bara någon månad sedan befann sig St. Louis Blues i kris och ingen i världen trodde att de skulle kunna ha något med slutspelsdiskussionen att göra – alls.

Men senaste veckorna har det förra storlaget från Missouri långsamt hittat tillbaka till gammal god form och efter nattens meriterande seger mot Columbus har de plötsligt verkligt häng på lagen på Wild Card-platserna i västra tabellen.

– Vi höll emot Jackets tio första minuterna ikväll, sedan började vi spela bättre och bättre och skaffade oss en hygglig ledning, säger Carl Gunnarsson.

– I sista fick de två mål och tryckte på bra, men vi krigade till oss två pinnar.  Som helhet var det en bra match från vår sida, särskilt med tanke på att det var första efter uppehållet.

”Stök och bök”

Gunnarsson, som blivit rena rama skyttekungen på slutet, stod själv för ett av målen.

– Ja, det var bra timing med bara nån minut kvar av första perioden, fortsätter han.

– Det var lite stök och bök i hörnet innan vi fick loss pucken och jag såg ett läge att gå på mål. Sedan fick jag en bra passning av Brayden Schenn, jag behövde bara hålla klubban i isen.

Även Oskar Sundqvist målade – i tom kasse i slutet.

Robin Lehner försvarade sin ställning som ligans hetaste målvakt när New York Islanders knäppte LA Kings på Long Island.

Han tog 34 av 36 skott, grundlade därmed en 4-2-seger och leder alltjämt målvaktsstatistiken både i räddningsprocent och lägst antal insläppta mål i snitt.

Och samtidigt drar Islanders, som nu tagit poäng i åtta matcher i rad, ifrån i toppen av Metropolitan-divisionen.

Då finns det inte mycket att klaga på. Som göteborgaren själv skrev på Twitter under natten:

”Det finns inget som att vinna i Coliseum en lördagkväll. Det är galet högljutt och väldigt kul. Vilka grymma fans!”.

Anaheim-stjärnan Corey Perry kunde äntligen begå säsongsdebut efter sin svåra knäoperation i Winnipeg i natt.

Det hjälpte inte ankorna, om man säger så. De hamnade i katastrofalt 6-0-underläge redan i första perioden och fick till sist stryk med 9-3.

– Våra spelare måste förstå att det här är oacceptabelt och somliga kommer ställas till svars. De får sitta på läktaren i fortsättningen, rasar coachen Randy Carlyle.

För Jets fanns inte mycket att deppa över efteråt – mer än möjligen att Patrik Laine inte ens under en dylik fest lyckades bryta sin måltorka.

Det började OK för Nashville Predators i första hemmamatch sedan uppehållet, mot Dallas. Calle Järnkrok såg i alla fall till att de fick ledningen i mitten av första perioden. Men sedan Stars över, vände och vann med 3-1.

Mattias Janmark assisterade till Blake Comeaus 2-1-mål och krigade själv in 3-1 tre och en halv minut innan slutsignalen.

Toronto tog en av säsongens tyngsta skalper genom att att vända 0-2-underläge till 3-2-seger hemma mot Pittsburgh Penguins.

I jumbofinalen i Ottawa ville Detroit visa var skåpet skulle och nollade Senators. 2-0-skrevs siffrorna till efter mål av Danny DeKeyser och Darren Helm.

Vegas har fått en tung start efter uppehållet. För ett par dygn sedan förlorade de mot Carolina och i natt blev det ny torsk, med 1-3, borta mot Florida.

Arizona stretade emot fint mot San Jose i Sharktank och ordnade en poäng när Josh Archibald, på assist från Mario Kempe, prickade in 2-2 i mitten av tredje perioden.

Men på övertid fick de ge sig. Där avgjorde Brent Burns med en fin liten soloräd vid kassen.