Enkel seger för Tjeckien mot Vitryssland

Publicerad 2018-05-11

Tjeckiens stjärnkedja showade loss i segern mot Ryssland.

I 3–0-segern mot Vitryssland var det istället andra som klev fram.

– Vi spelade säkert och kontrollerade matchen, säger målskytten Michal Repik.

Tjeckien imponerade stort i en extremt underhållande match mot Ryssland som vanns med 4–3 efter att NHL-stjärnan David Pastrnak avgjort i sudden.

En urladdning som kan ha tagit på krafterna.

I dagens möte med Vitryssland gick tjeckernas stjärnkedja med just Pastrnak, David Krejci och Dimitrij Jaskin på sparlåga.

– Pastrnak tar igen sig för större uppgifter, kommenterade Erik Granqvist i Viasats direktsändning.

”Ville göra fler mål”

I stället fick mindre namnkunniga spelare träda fram i en match som avgjordes redan i den första perioden.

1–0 kom genom Libor Subak efter åtta minuter innan Roman Horak och Michal Repik ökade på med varsin kasse innan den första periodpausen.

– Vi ville göra fler mål men vi spelade säkert och kontrollerade matchen, säger målskytten Repik, till vardats i HC Sparta Prag, i Viasat.

Fler mål blev det inte och Tjeckien avancerar därmed till tredje plats i grupp A, som Sverige leder.

I kvällens andra match körde USA som väntat över Sydkorea.

Överraskande nog var det dock Patrick Kane och Co som hamnade i underläge i den första perioden efter att Jin-Hui Ahn spräckte målnollan.

USA skakat? Nja.

Amerikanerna kvitterade tre minuter senare och resten av matchen var en ren överkörning. USA vann till slut med förkrossande siffrorna 13–1.