Juniorkronorna

JVM-premiär för Sverige: ”Känslan är tillbaka”

Av: 

Anton Johansson

HOCKEY

Efter coronakaos och inställda träningsmatcher är det dags.

Sverige ska spela JVM-premiär mot Tjeckien.

– Det har skapats mycket energi och förväntningar, säger forwardsstjärnan Lucas Raymond.

Det har varit allt annat än den optimala uppladdningen.

Positiva coronafall i den svenska truppen gjorde att Juniorkronorna fick tillbringa längre tid i karantän, och träningsmatcherna ställdes in.

Men det har gått snabbt för spelarna att komma igång på träningarna och det finns ingen oro för att man inte kommer att vara redo när pucken släpps 20.00 i kväll.

– I början så var man lite rostig men personligen har det gått väldigt fort. Man har kommit in i grejerna och känslan på isen är tillbaka. Alla var extremt glada och såg fram emot att komma ut på isen. Det har varit en jäkla energi och framför allt ser alla fram emot matchen. Det har skapats mycket energi och förväntningar, och alla har sett bra ut på träningarna och har hittat tillbaka till sin normala form, säger Lucas Raymond.

”Ingen stor fördel”

För motståndet står Tjeckien.

Ett lag som till skillnad från Juniorkronorna har haft en träningsmatch på schemat, vilket resulterade i en 6–0-vinst mot Slovakien.

En match som Sverige har scoutat noggrant.

– Vi tycker att vi känner igen det mesta från tidigare år. Vi har saker i vår scoutning som vi kommer att ta med grabbarna i morgon. Saker som blir viktiga för oss. De har en del gubbar som har varit med tidigare men det är inget som vi speciellt måste matcha vårt lag mot, säger förbundskapten Joel Rönnmark.

Har Tjeckien någon stor fördel av att ha en match i benen?

– Nej, inte någon stor fördel. Det kan jag inte påstå. Vi har vetat om läget och har ”preppat” bra under vår träningsvecka så vi känner oss redo.

Fåordig om laget

Efter Karl Henrikssons och William Eklunds frånvaro har centerpositionen varit ett diskussionsämne. I nuläget finns det fem spelare på den positionen: Arvid Costmar, Theodor Niederbach, Albin Sundsvik, Oscar Bjerselius och Jonathan Wikström.

Men hur Juniorkronorna ställer upp ville inte Rönnmark gå in på. Inte heller vem av målvakterna som står i premiären.

– Jag har en ganska klar bild hur jag och övriga vill formera laget i morgon, säger han.

Firade jul ihop

Vid sidan av träningarna har det kanske inte varit den roligaste turneringen i spelarnas liv. De får tillbringa mycket tid på sina hotellrum, men de fick i alla fall fira jul ihop.

– Vi har en lounge som vi äter och är i. Det var där vi var och åt julmiddag. Vi hade fyrkamp och körde lite lekar som Billy, vår massör, hade fixat i ordning, säger backen Victor Söderström.

Extra viktigt att ha en sådan lagaktivitet ihop ett sådant här år?

– Ja, men det tror jag. Det blir mycket dötid på hotellet. Det är lika i ishallen. Vi vill gärna stanna kvar i hallen för då får man vara tillsammans i alla fall, säger Söderström.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

ABRAHAMSSON: Tyvärr, vi kan nog glömma medalj...

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Juniorkronorna

JVM i ishockey

Ishockey

Lucas Raymond

Victor Söderström