Gabriel Landeskog i slagsmål när Colorado förlorade

Publicerad 2019-12-22

Colorado var ledning 2–1 när lagkapten Gabriel Landeskog plötsligt kastade handskarna mot Chicago-fajtern Dennis Gilbert.

Men slagsmålet fick inte rätt effekt på laget.

Chicago vände till seger 5–3 och Landeskogs hyllade kedja var inne på fyra baklängesmål.

Gabriel Landeskog hade precis satt en tung tackling på Dennis Gilbert i Chicago när duon bestämde sig för att mäta krafterna även utan handskar.

Den svenske lagkaptenen, som inte gjort upp i ett slagsmål på ett år, bytte en rad slag med mer vane slagskämpen Dennis Gilbert innan svensken drog ner Gilbert i isen och fajten var över.

Colorado gjorde visserligen 3–1 efter fajten men i tredje perioden var det Chicago som gick på knock och satte fyra raka mål sista nio minuterna till seger 5–3. På fyra av de fem Chicago-målen fanns dessutom Gabriel Landeskog och hans, för dagen poänglösa, förstakedja på isen.

– När man fuskar offensivt så kostar det oss. Får farliga skyttar chanser i slottet blir det farligt, säger Colorado-backen Erik Johnson efter matchen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se