Luleå förlänger sin monstersvit och är uppe i nio raka poängmatcher på hemmaplan.

Men Leksandstränaren var rasande och konfronterade domaren i pausen.

Senast Luleå förlorade under ordinarie tid hemma i Coop Norrbotten Arena var i slutet av oktober.

Sedan dess har klubben visat en magisk form på hemmaplan och tagit poäng i nio raka matcher.

I kväll var det Leksand som fick smaka på Luleås hemmaform.

Men i mittperioden skapade en situation stor ilska hos bortalaget.

När Luleå ledde med 3–0 träffades Martin Karlsson av en tackling i huvudet och blödde näsblod.

Avgjorde i öppen kasse

Innan pucken skulle släppas för den tredje perioden stod Leksands assisterande tränare, Mikael Karlberg, länge och pratade med ena domaren.

– Han måste öppna ögonen. En solklar armbåge i huvudet, säger Karlberg.

Bara minuten in i tredje perioden tände Mikael Ruohomaa hoppet när han reducerade i spel fem mot fyra.

Med över tre minuter kvar tog dalmasarna ut målvakten, men då avgjorde Linus Omark matchen med 4–1 i öppen kasse.