Stark spurt gav Minnesota segern

Publicerad 2021-11-08

Minnesota gjorde fyra mål i tredje perioden och vann över New York Islanders med 5–2 i nattens NHL-möte.

Islandersmålvakten Semjon Varlamov var tillbaka på isen för första gången den här säsongen.

Hemmalaget Minnesota lyckades inte ta kontroll över matchen i de två inledande perioderna.

Inför den tredje låg man under med 2–1 men då, med två minuters mellanrum i mitten av perioden fick Ryan Hartman och Brandon Duhaime in varsitt mål och Minnesota var ikapp och förbi.

– Jag tycker att de två första perioderna så spelade vi bra. I den tredje gjorde de en offensiv och de hade lite tur, sade Islanderstränaren Barry Trotz efter förlusten.

Sedan, i matchens slutminuter lyckades även Jonas Brodin och Matt Dumba få in varsitt mål i öppen kasse inom loppet av en minut och friserade därmed slutresultatet till 5–2.

Minnesota har nu vunnit sina tre senaste matcher.

Semjon Varlamov gjorde säsongspremiär i Islandersmålet och räddade 34 puckar. Det var första gången som han spelade sedan möte sju i finalserien mot Tampa Bay i juni.

– Varly var toppen– Varly var Varly. Det var ju snack om att han skulle vara ringrostig, men det var han inte alls, sade lagkamraten Matt Martin om Varlamovs insats.

Varlamov tog samtliga 14 skott mot Islandersmålet i första perioden. I andra fick Minnesota inte lika många chanser, men i tredje levererade hemmalaget 16 skott mot Islanders två.

Nattens möte var det första mellan lagen sedan 2019.