Colorados svit bruten: ”Inget bränsle”

Publicerad 2018-01-24

NEW YORK. Colorado Avalanches segersvit blev ”bara” tio matcher lång.

I natt förlorade de, slutligen, borta mot Montreal.

– Det var roligt så länge det varade men vi hade helt enkelt inget bränsle kvar, säger coachen Jared Bednar efter 4-2-förlusten.

Av allt otippat och roligt som hänt i NHL den här säsongen hör Colorados längsta segersvit på nästan 20 år till det allra mest spektakulära.

De var ju hjälplös tabelljumbo för ett år sedan, men tog sin tionde raka seger i Toronto igår.

I natt klippte dock Montreal av vinstraden i Bell Centre.

Gästerna gjorde ett tappert försök att komma tillbaka från 3-0-underläge i tredje perioden – bland annat prickade Nathan MacKinnon in sitt 24:e mål, på assist från Gabriel Landeskog – men de orkade inte iscensätta någon vändning.

– Nej, vi hade helt enkelt inget bränsle kvar. Det syntes redan från start, säger coachen Jared Bednar till BSN Denver.

– Det var roligt så länge det varade, vi hade en fin ”run”, men man kan inte vinna alla matcher.

Mellan Nashville och Tampa – två tippade finalkandidater – blev det som väntat händelserikt, dramatiskt och underhållande.

Predators hade ledningen med 3-2 när drygt två minuter återstod – bland annat sedan Viktor Arvidsson snärtat in returen på ett Pontus Åberg-skott – men då kvitterade Steven Stamkos med ett av sina patenterade direktskott.

Sedan avgjorde unge Tampa-profilen Yanni Gourde på övertid.

Mattias Ekholm hade för övrigt en assist, han också.

Boston surfar vidare på sin imponerande framgångsvåg. Sviten i vilken de tagit minst en poäng är nu 17 matcher lång.

I natt slog de New Jersey med 3–2 hemma i TD Garden. Brad Marchand satte avgörande pucken i slutet av andra perioden.

Marcus Johansson bokfördes för en assist för gästerna.

Detroit Red Wings kämpade sig till en ny poäng hemma mot Philadelphia, men förlorade på övertid. För andra matchen i rad frälste Travis Konecny Flyers med ett sudden death-mål, som den här gången innebar 3-2.

Jonathan Ericsson gjorde det ena av hemmalagets mål.

Ottawa kammade noll – i bokstavlig mening – borta mot St. Louis. Bluesmännen vann med 3-0. Alex Steen svarade för en assist.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se