Publicerad 2016-03-03

Luleå gav sig aldrig borta mot HV71 – och lyckades vinna efter förlängning.

Matchhjälte: Jacob Micflikier.

– Det var inte vår snyggaste prestation, säger han i C More.

Det såg hela tiden ut som att matchen skulle gå HV71:s väg. Mycket tack vare att Simon Önerud hade en strålande kväll med två mål och en assist.

Men vid ställningen 2–0 till HV vaknade Luleå till liv. Gästerna pressade för reduceringen som också kom i den andra perioden.

I början av den tredje perioden lyckades Luleå även kvittera genom Jonathan Granström och matchen levde.

Men HV kom tillbaka. I spel fem mot fyra var det återigen Simon Önerud som klev fram. Önerud stod för förarbetet som ledde fram till att Martin Thörnberg kunde skicka in 3–2, och det såg mörkt ut för Luleå – som dock inte gav upp.

18:e målet av Micflikier

Med tre minuter kvar gjorde Ilari Melart det sköna 3–3-målet och hoppet levde ännu om att ta två viktiga poäng.

– Det var inte vår snyggaste prestation, varje gång vi närmade oss drog de ifrån på nytt, säger Jacob Micflikier i C More.

Men kanadensaren skulle få sista ordet i matchen.

1.20 in i förlängningen satte han sitt 18:e mål för säsongen, framspelad av Toni Rajala som hade en bra kväll mot sitt förra lag.

– Det var viktigt för självförtroendet, vi behövde det här och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det inför slutspelet, säger matchhjälten.