Publicerad 2021-01-15

Max Lindholm gav AIK en drömstart.

Modo såg ut att ha tappat hoppet om att ta poäng mot AIK.

Men en ramträff satte startskottet för en målrik sista period.

Stockholmslaget fick till slut åka hemåt med tre poäng efter att ha vunnit med 5–3.

Modo fortsätter kämpa i botten av tabellen. AIK besegrade dem med 5–3, vilket är Modos femte match utan vinst.

De fem inledande minuterna av matchen bjöd på hela tre mål. Max Lindholm öppnade målskyttet redan efter 21 sekunder och gav AIK ledningen, men Modo svarade efter en dryg minut.

AIK tog tillbaka ledningen och kunde snart också utöka den till 3–1, vilket verkade få Modo att tappa en del av sin energi.

Ramträff gav energi

Men en ramträff i den tredje perioden gav Modo hoppet tillbaka och strax därefter kunde Frank Corrado reducera till 3–2. Med det vaknade matchen till ordentligt och Modo kom till flera kvitteringschanser.

Den tredje perioden blev målrik, med hela fyra puckar som hittade nät, och det blev spännande in i det sista. Men Modo tog sig aldrig närmre än att vara ett mål bakom och matchen slutade 5–3 till AIK.

I Modos kedjor saknades Edwin Hedberg. Efter matchen stod det klart att forwarden har fått sparken, efter bara ett halvår i klubben, något som Expressen avslöjade tidigare under kvällen.

Hedberg har flera säsongers spel i SHL bakom sig men har inte riktigt kommit upp i den nivån som har önskats under säsongen. Han kommer nu ta vintern till att rehabilitera kroppen och fundera över framtiden, säger han i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.