Svenskens milstolpe: 500 matcher i NHL

Publicerad 2022-01-08

Jesper Fast, 30, gjorde sin 500:e match i NHL när Carolina Hurricanes vann mot Calgary Flames med 6–3.

Fast firade det på bästa sätt – och blev målskytt för åttonde gången den här säsongen.

Jesper Fast draftades i sjätterundan av New York Rangers 2010. Han gjorde NHL-debut 2013 och i natt gjorde han sin 500:e NHL-match. Nässjösonen har nu gjort 179 poäng fördelat på 69 mål och 110 assist i NHL.

Fast stod för kvitteringen i första perioden när han styrde in ett skott från Brett Pesce. Det blev startskottet på ”Canes” triumf i mittenronden när de gick upp till 4–2 inför den tredje perioden. Där satte de press på Flames och matchen slutade till sist 6–3.

Elias Lindholm stod för en assist för sitt Calgary.

Kan utmana om Stanley Cup

Det här var Carolinas femte raka seger och den nionde på de tio senaste omgångarna och Hurricanes är nu tillbaka på förstaplatsen i Metropolitan Division.

De har varit ett topplag hela säsongen och frågan är hur långt det underhållande laget kan gå. Efter flera fina insatser börjar experter fundera: Kan Hurricanes utmana om Stanley Cup?