AIK:s säsong över – hela laget kan splittras

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Säsongen är över för AIK. Och nu riskerar laget att splittras fullständigt. 

Bara fyra spelare har kontrakt över nästa säsong.

Avslutningen av årets säsong blev en mardröm för alla AIK:are. Först förlust i den avgörande matchen på hemmaplan i den allsvenska finalen mot Oskarshamn och sedan ut i två raka matcher mot Leksand. Och den avslutande matchen i Tegera Arena slutade med rena förnedringen när hemmalaget vann med 7–2.

Trots en rörig ekonomisk situation har klubben gjort en rejäl satsning för att nå SHL. Spelare som har värvats in under säsongen

Nu misslyckades satsningen och enligt vad Sportbladet erfar ytterst ansträngd och spelarbudgeten kommer att dras ner rejält till kommande säsong. 

Sportchefen Anders Gozzi och tränaren Tomas Mitell har utgående kontrakt, och när det gäller Gozzi är framtiden oklar. 

Mitell har av flera olika medier placerats i Örebro.

Kan lämna trots kontrakt

Under säsongen har det spekulerats i att flera spelare jagas,  och i vissa fall redan är överens med, SHL-klubbar och klubbar i Finland. Sportbladet och Mr Madhhawk har avslöjat att spelare som Anton Holm, Daniel Muzito Bagenda, Max Lindholm, Jesper Frödén och Filip Windlert med största sannolikhet inte spelar i AIK.

I dagsläget har bara fyra spelare kontrakt över nästa säsong, det handlar om målvakten Johannes Jönsson, backen Johan Larsson och forwardsduon Jacob Dahlström och Sam Marklund.

Samtidigt kan de här fyra spelarna ändå lämna för en SHL-klubb mot en fastställd summa.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE