Höll sin första nolla – hjälte mot Leksand

Publicerad 2020-10-08

Växjö åkte till Leksand och vann rättvist med 2–0.

En säker seger för smålänningarna som grundade segern genom ett bra försvarsspel och en toppinsats av målvakten Erik Källgren som för första gången höll nollan i SHL.

– Det kändes bra. Jag fick en bra start på matchen och fick en bra känsla, säger han till C More.

Leksands IF

Den första perioden blev jämn, utan att något av lagen tog initiativet. Växjös Martin Lundberg gav i C More en sammanfattning som stämde på båda lagen.

– Det var okej, men kan bli bättre.

Efter två minuter i andra perioden var det också Martin Lundberg som satte fart på den här matchen när han gjorde 1–0 för Växjö. Det målet bidrog till att Växjö fick ordning på sitt spel med ett betongförsvar, som leksingarna hade stora problem med.

Leksands Daniel Trkulja Olsson beskrev i C More sitt lags problem i andra perioden:

– De lägen vi skapade var mest flygande anfall och powerplay. Samtidigt bjöd vi på för mycket.

Växjös målvakt Erik Källgren höll nollan. Arkivbild.

Höll säkert undan

Ändå var det Daniel Trkulja Olsson, som med sitt stolpskott, hade Leksands vassaste målchans i den här matchen.

När Växjö sedan växlade upp till ett bättre offensivt spel blev det pressat för Leksand. Fredrik Karlströms 2–0-mål strax före andra pausvilan var en följd av Växjös spelmässiga övertag. Det var också en ledning som Växjö förvaltade säkert i tredje perioden.

Tredja raka förlusten

Samtidigt som Växjös spel nu fungerar allt bättre och uppträder som ett kommande topplag, ser det värre ut för Leksand.

Detta var dalalagets tredje raka förlust och mycket som såg så bra ut i inledningen av serien är borta:

Den omtalade förstakedjan med Carter Camper, Marak Hrivik samt Peter Cehlarik har exempelvis tappat formen.

Laget har börjat spela i cirklar utan effektivitet. Dessutom får inte Leksand ut något i sitt powerplay. Mot Växjö hade Leksand fem tillfällen i powerplay utan att göra mål.

Här har tränaren Björn Hellkvist en del att jobba med i sitt nya lag.