Skellefteå vände och vann mot Färjestad

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå vann en arbetsseger när Färjestad trots knackigt spel besegrades med 4-2.

Två hemmamål i powerplay i den tredje perioden vände matchen.

Ett tungt skadedrabbat Karlstadslag hade ledningen efter två perioder men orkade inte så emot på slutet.

Färjestads frånvarolista är hur lång som helst just nu. Sedan förra omgången hade den till den här matchen förlängts med ytterligare fyra tunga namn. Men trots att Martin Johansson, Linus Johansson, Michael Lindqvist och Markus Svensson fallit bort sedan sist var det Färjestad som inledde det nya årets spel bäst.

Baklås

På en avvaktande utvisning kunde Carl Jakobsson ge gästerna ledningen efter 12.06. Målet föregicks av ett snabbt och effektivt passningsspel.

Något sådant kunde inte Skellefteå bjuda sin publik på. Spelet har gått i baklås och vårens finallag har sakta men säkert halkat nedåt i tabellen.

Men Färjestad tvingades slita hårt på sina toppspelare och i mittenperioden fick Skellefteå allt mer att säga till om, trots att varken passningar eller skridskoåkningen fungerade.

Kvitteringen till 1-1 kom också mitt i perioden när ett långt Skellefteåtryck avslutades med att backen Jonathan Pudas prickade krysset med ett handledsskott.

I spel fem mot fem klarade sig Skellefteå någorlunda, där Tim Söderlund, nu tillbaka efter sin utflykt till Frölunda, visade upp fint spel.

Ericsson avgjorde

När Skellefteå spelade med en man mer på isen var det däremot till att börja med bara Färjestad som skapade målchanserna. Man fixade tre frilägen och lyckades också till slut sätta pucken i mål trots numerärt underläge, målet dömdes dock bort på grund av en hårfint hög klubba på Joakim Nygård.

Men efter många misslyckade försök kunde också hemmalaget göra mål med en man mer på isen. Inte bara ett, utan två.

Det första kom genom Oscar Möller som efter 3.44 i slutperioden kvitterade till 2-2 genom att raka in en retur efter ett skott från Joakim Lindström.

En ny Färjestadutvisning gav hemmalaget chansen på nytt och lagkaptenen Jimmie Ericsson tog den.

Efter 11.51 kunde han styra in 3-2 bakom Adam Werner i Färjestads mål och ge Skellefteå årets första trepoängare.

Publicerad:

LÄS VIDARE