Ilska efter HV 71:s mål: "Klar utvisning”

Publicerad 2015-10-14

Publiken buade och Roger Rönnberg var upprörd

Mattias Tedenby hade nog börjat förberedda sig på två minuter i utvisningsbåset för hakning.

I stället fick han se lagkamraten Erik Christensens sätta 2-0 efter att domaren valt att inte blåsa för en mycket misstänkt hakning.

– Det är en klar utvisning, säger C Mores Arto Blomsten

Frölunda HC

HV 71 är i desperat poängjakt efter fem raka förluster. Och med Kristofer Berglund och Jere Karalahti tillbaka i laget efter avstängningar började man riktigt piggt.

Martin Thörnberg målade, för första gången i år, redan efter 33 sekunder och efter att Filip Sandberg fått 2-0 bortdömt för hög klubba efter dryga fyra minuter så kom tvåan efter 8,37.

Ett mål som också var långt i från okontroversiellt. Mattias Tedenby jagade ifatt Ryan Lasch bakom Frölundakassen och en klubba i midjehöjd fick Lasch att falla och tappa pucken till Erik Christensen som tryckte upp sitt andra mål för säsongen.

”Oj, ja!”

Publiken buade och Roger Rönnberg var ordentligt upprörd över det han menade var en soklar hakning.

C Mores expert Arto Blomsten var inne på samma linje.

– Oj, ja! Klubban är uppe i höften på Frölundaspelaren och det ska vara utvisning, säger han när han ser reprisbilderna.

– Jag tycker det är en klar utvisning.

Frölunda reste sig i andra halvan av perioden och med mål av Sebastian Stålberg och Jacob Larsson gick lagen till periodvila med oavgjort.

Matchen slutade 4-2 till Frölunda.