Skåningarna blev utan poäng för första gången på 58 dagar efter en mardrömsminut mot Leksand.

– Vi får inte vara för glada när vi vinner och inte för deppiga när vi förlorar, säger Röglekaptenen Mattias Sjögren.

Inte en enda förlust efter ordinarie tid sedan 30 september.

Men efter 58 dagar är Rögles fina svit bruten.

När Leksand var på besök i Ängelholm bjöd lagen på en jämn match som länge var mållös.

Två mål på 27 sekunder

Men 16.31 in i andra perioden spräcktes målnollan när Justin Kloos gav Leksand ledningen.

Ett viktigt mål mitt i ett ställningskrig, och det pumpade Leksand med självförtroende.

Tredje perioden hann knappt börja innan det plötsligt stod 0–3 på resultattavlan.

En lyckominut för dalmasarna såg till att dramatiken uteblev.

Först lirkade Calle Själin in pucken och bara 29 sekunder senare tryckte Emil Heineman in trean.

Gjorde mål – utan att göra mål

Rögle reducerade en bit in i perioden och satsade på en upphämtning genom att plocka ut målvakten.

Då avgjorde SHL:s skyttekung Max Veronneau med sitt 16:e mål – utan att göra mål.

Helt fri mot den tomma buren revs kanadensaren ner och tappade pucken, vilket innebär att det ska dömas mål enligt reglerna.

– Vi krigar och kämpar för varje millimeter. De fick inte skölja fram som de gjort den här säsongen. Vi har en väldigt bra matchplan och lyckas vinna trots att vi inte har ett enda powerplay, säger Patrik Zackrisson i C More.