Pittsburghs jättefiasko

Publicerad 2020-08-08

Fiaskot är fullbordat.

Pittsburgh Penguins är utslaget och missar slutspel.

– Ge Montreal cred. De spelade bra, säger födelsedagsbarnet Sidney Crosby efter 0–2-förlusten.

Montreal Canadiens, som fick den sista play in-platsen, har slagit ut Pittsburgh Penguins. Som inte går vidare till Stanley cup-slutspel för första gången sedan 2006.

Canadiens segrade i play in-mötet med 3–1 i matcher. Där det stod 0–0 med fyra minuter kvar av tredje perioden i det som blev den avgörande matchen. Då tappade Penguins Brandon Tanev puck i egen zon, Paul Byron tog med sig den bakom Tristan Jarrys kasse och passade sedan bakåt till Artturi Lehkonen som satte 1–0.

Penguins i desperat kvitteringsjakt, annars skulle säsongen vara över. Målvakten hade skrinnat till båset – men med 32 sekunder kvar letade sig Shea Webers rensning hela vägen in i mål. 2–0, 3–1 i matcher och Montreal Canadiens till åttondelsfinal.

– Vi gjorde bra saker. Men var det tillräckligt? Nej, suckar Sidney Crosby, som fyllde 33 år under fredagen.

– Fast vi måste ge Montreal cred. De spelade bra.

I åttondelen kommer Canadiens att möta antingen Tampa Bay eller Philadelphia Flyers.