Stjärnan Bo Horvat slog till direkt för NY Islanders

Publicerad 2023-02-08

NEW YORK. Frälsaren kom till Long Island i natt.

Bo Horvat gjorde mål direkt i sin hemmadebut med New York Islanders – och hyllades med rungande ramsor av sina nya fans.

– Det har jag aldrig varit med om, det kändes fantastiskt, säger den förre Vancouver-kaptenen efter en 4-0-säger även ungen svensken Simon Holmström bidrog till med ett mål.

Första matchen spelade han redan i Philadelphia igår natt, stjärncentern Islanders förra veckan trejdade till sig från Vancouver förra veckan och i helgen säkrade upp föra åtta år med ett monsterkontrakt.

Men det var i natt de omtalat passionerade fansen i UBS Arena fick träffa Bo Horvat, i en match mot Seattle Kraken, och man kan lugnt beskriva det som kärlek vid första ögonkastet.

När han fem minuter in i andra perioden fick en passning av nye kedjekamraten Mat Barzal alldeles till höger om gästernas kasse och stänkte in 4-0 gick åskan på Long Island.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

– Horvat, Horvat, Horvat, skanderade 17 255 lyckliga själar i en minut.

– Det var helt fantastiskt, säger hyllningsobjektet till nhl.com.

– Jag har aldrig varit med om det, en ramsa med mitt namn på så hög volym.

Även 21-årige Simon Holmström från Tranås gjorde ett fint mål – sitt tredje denna rookie-säsong – i en match som ett rätt så överlägset Islanders vann med 4-0.

För Kraken var det en dyster natt också såtillvida att Andre Burakovsky gick sönder - direkt. Han hann bara var på isen i ett byte, sedan försvann han ut i omklädningsrummet med vad som beskrivs som en skada i nedre delen av kroppen.

I två perioder hade Colorado kraftigt spelövertag borta mot Pittsburgh, men de lyckades bara få in enda puck – och då gick det som det brukar sådana gånger.

Penguins skärpte till sig i tredje och lyckades kvittera innan full tid. Sedan avgjorde Kris Letang på övertid, framspelad av Sidney Crosby och Evgeni Malkin.

– Som helhet tycker jag ändå vi gjorde en bra match. Vi tar den poäng vi fick, säger mästarnas coach Jared Bednar.

I Nashville såg Matt Duchene efter fem minuter till att ge Predators 1-0-ledning mot Vegas, på assist från Filip Forsberg.

Men sedan var det slut på det roliga. Hemmalaget fick bara iväg sex futtiga skott på mål under de två första perioderna, så gästerna kunde utan alltför enorm ansträngning vända och vinna med 5-1.

William Karlsson hade en assist för Knights.

Värmländske backen Philip Broberg svarade för två assist när Edmonton slog Red Wings med 5-2 i Detroit – och var överhuvudtaget mycket solid ute på isen.

I hemmalaget noterades Lucas Raymond för en framspelning.

Det västra bottenmötet mellan Chicago och Anaheim stod 2-2 vid full tid. Sedan avgjorde Frank Vatrano för ankorna, framspelad av Isac Lundeström och John Klingberg.