”Otrolig skön trepoängare”

Publicerad 2016-11-19

Fyra raka förluster och problem med målskyttet – då exploderade Rögle fullständigt hemma mot Färjestad.

Inte ens tio minuter hade spelats då Rögle gått upp till 3–0, tillslut vann laget matchen med 5–3

–  Det är fantastiskt härligt. En otrolig skön trepoängare, säger tremålsskytten Daniel Widing till C more.

Färjestad BK

Rögle var rejält på gång innan landslagsuppehållet med tre raka segrar och var på väg att lyfta i tabellen. Efter landslagsuppehållet har spelet och resultaten var motsatsen då Rögle förlorat fyra raka matcher. Ingenting talade heller att laget skulle klara av att lugga Färjestad på alla poäng när de kom på besök till Skåne under lördagseftermiddagen.

Då slog Rögle till och chockade Färjestad. Inte ens tio minuter hade gått av matchen då resultattavlan visade 3–0 till hemmalaget. Målen gjordes inom loppet av bara drygt sex minuter.

– Lite skillnad jämfört vad vi är vana med här på slutet. Men det är skönt såklart. Vi kommer med fart och gör det svårt för Färjestad, säger Ludvig Rensfeldt till Cmore.

I andra blev det en scenförändring. I början av perioden fortsatte Rögle att trycka på men sedan la Färjestad in en högre växel. Först reducerade Marcus Nilsson till 2–1 efter ett fint väggspel med Rasmus Asplund. Och bara några minuter senare satte Johan Ryno 3–2 i powerplay.

I tredje perioden kund Rögle stoppa blodflödet. Och efter dryga fem minuter in i tredje perioden prickade Daniel Widing in sitt andra mål till 4–2. Färjestad kunde sedan reducera men med bara två sekunder kvar av matchen kunde Daniel Widing sätta dit slutresultatet 5–3 – vilket var hans tredje för kvällen.

– Det är fantastiskt härligt. En otrolig skön trepoängare. Hoppas att vi kan bygga vidare på det här och fortsätta ta poäng, säger Daniel Widing til Cmore.