NHL-säsongen 2016/2017

Jodå, Läck har fått egen taco i Raleigh också

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Det finns många svenska idrottare som älskar taco – men ingen gör det med riktigt samma hetta som NHL-keepern Eddie Läck.

Inte nog med att han har den folkkära fredagsmysklassikern tatuerad på ena underarmen.

De lokala restaurangerna i hemstaden Raleigh serverar till och med hans egen ”Lacko Taco”.

– Jag har själv fått välja ingredienserna. Så den är fruktansvärt god och jag kan försäkra att vi inte går härifrån hungriga, säger den glade 28-åringen och hugger in på läckerheten...

Det var fotbollsgiganten Anders Svensson som upphöjde tacon till den svenska idrottsrörelsen heliga paradrätt och hjälpte till att ge den samma ställning på fredagskvällarna som den inlagda sillen har på midsommarafton.

Började i Vancouver

Men trots att Svensson numer till och med kallas ”Taco” är det inget jämfört med Eddie Läck – den 28-årige målvakten från Norrtälje som efter sejourer i Leksand och Brynäs 2010 flyttade till Nordamerika, spelade för Vancouver Canucks i några år och nu tampas med gamle Cam Ward om förstaspaden i Carolina Hurricanes.

Till att börja med har Eddie alltså en liten taco tatuerad på ena underarmen – ungefär i höjd med klubbhandskskaftet.

– Den skaffade jag redan i Vancouver. Det var så mycket snack om mig och taco där borta och eftersom jag redan hade en del tatueringar tänkte jag att det kunde vara en rolig grej, förklarar han.

Redan i den västkanadensiska metropolen fick han också en egen variant av den kryddiga delikatessen uppkallad efter sig på en mexikansk restaurang.

Rostat majs och ribs

– Jag råkade i nån intervju nämna att jag är förtjust i just taco och som så mycket annat som har med hockey i Kanada att göra fick det där ett eget liv. De prissatte den efter mitt snitt i insläppta mål. Den var väl 2.38 dollar som billigast , fortsätter den gänglige keepern kluckande.

– När jag sedan flyttade hit hade en lokal krögare hört talas om det där och hörde sig för om jag inte ville ha en egen taco här också.

Så nu sitter vi på Gonza Tacos y Tequila i centrala Raleigh och hugger in på en ”Lacko Taco”.

– Jag har fått välja ingredienser själv och kör på shortribs, rostat majs, pepparfrukt och cream cheese. Fruktansvärt gott och jag kan försäkra att vi inte går hungriga härifrån.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Här blåser en blågul orkanstyrka

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL-säsongen 2016/2017

NHL

Carolina Hurricanes

Eddie Läck