Färjestad vann efter rekordsnabba straffen

Uppdaterad 2018-12-19 | Publicerad 2018-11-28

Färjestad hade 13 raka missar – men mot Timrå behövde de bara 14 sekunder.

Michael Lindqvist bröt mardrömssviten med sin rekordstraff.

– För mig var det givet att ta den, säger målskytten.

Det hade bara gått 14 sekunder när Färjestad fick straff. Michael Lindqvist fixade straffen, tog själv hand om den och såg till att hemmalaget fick 1–0 direkt mot Timrå.

Straffmålet var det snabbaste på hela 2000-talet och bröt dessutom mardrömssviten för Färjestad som hade 13 raka missade straffar, enligt domarna.se på Twitter.

– För mig var det givet att ta den, sedan får ju tränaren bestämma. Jag försökte bara lägga den där det var ledigt, säger Lindqvist till C More.

’’Inte vår bästa match”

Timrå spelade upp sig trots den tunga starten och kunde kvittera genom Filip Hållander sju minuter in i den andra perioden.

Fyra minuter senare spelade målskytten Lindqvist dock fram till Johan Ryno som återigen gav Färjestad ledningen.

Timrå jagade en ny kvittering, men bortalaget lyckades aldrig få in någon fler puck bakom nät och FBK tog tre viktiga poäng.

– Det var väl inte vår bästa match på hemmaplan i dag, men starkt att få med oss tre poäng, säger Jens Westin till C More.