AIK:s säsong över – när Khomchenko bänkades

Publicerad 2022-03-20

Utbytt efter tio minuter senast.

Under söndagen var seriens bästa målvakt, Pavel Khomchenko bänkad – när AIK slogs ut efter att ha förlorat mot Västervik med 4–2.

AIK stod för ett debacle i åttondelsfinalens första möte mot Västervik när de förlorade med 6–2. Då byttes Pavel Khomchenko ut till förmån för Niklas Lundström.

Men trots mindre bra spel den senaste tiden för den ryske målvakten så blev AIK:s Pavel Khomchenko framröstad till seriens bästa målvakt. Men när AIK var på jakt efter att förlänga säsongen genom att vinna mot Västervik så petades han till förmån för Niklas Lundström.

En sekund kvar av perioden

AIK tog ledningen tidigt i den första perioden genom Oscar Nord. Kvitteringen kom i mitten av den andra perioden signerat, Brett Supinski. Sedan klev Västerviks pålitliga målskytt, Skyler McKenzie fram igen. Han satte 2–1 med bara en sekund kvar av den andra perioden.

– Jag hörde att någon skrek att det bara var fem sekunder kvar av perioden så jag försökte bara få iväg ett skott. Som tur var så gick den in, säger Skyler McKenzie till C More efter andra perioden.

AIK tryckte på och till slut kom utdelningen. Elva minuter in i den tredje perioden satte Valdemar Johansson kvitteringen.

Men med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie matchtid så satte Västerviks transatlant, Danny Kristo 3–2 – och avslutade AIK:s säsong.

Mora hade kniven mot strupen efter att ha förlorat det första mötet mot Tingsryd. Men de revanscherade sig snabbt och vann övertygande med 3–0. Åttondelsfinalen kommer att avgöras på tisdag.