Han blir Brynäs nästa nyförvärv

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Josef Ingman är klar för Brynäs.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Josef Ingman är klar för Brynäs.

Brynäs har gjort klart med Victor Söderströms ersättare.

Josef Ingman, 24, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det är liksom svårt att förstå att just jag får den här chansen, säger backen till klubbens hemsida.

Brynäs-talangen Victor Söderström försvann till Nordamerika och Arizona Coyotes.

Nu har Gävlelaget hittat ersättaren.

Josef Ingman, som värvades till Västerås under sommaren från Karlskrona, hämtas in. Han blir därmed den fjärde spelaren Brynäs värvar från VIK den här sommaren. Tidigare gjorde man klart med Alexander Lindelöf, Lukas Zetterberg och Samuel Ersson.

– Josef är en rightback som har stor potential i sig. Han är inte helt färdig men besitter många bra kvaliteter. Han har en grym skalle och mycket spel i sig, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

”Svårt att förstå”

På 52 grundseriematcher gjorde den högerfattade backen 22 (6+16) poäng för Karlskrona förra säsongen. 24-åringen har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

– Det är liksom svårt att förstå att just jag får den här chansen. Jag har ju gått en lite annorlunda väg. När jag var yngre förstod jag inte vad det innebar att vara hockeyspelare och trodde mest att man bara skulle ha roligt. För två år sedan förstod jag att jag var tvungen att börja satsa ordentligt och det har hänt mycket sen dess. Så det är en sjukt stor grej för mig att jag får chansen. Det är fantastiskt roligt men tar nog ett tag att smälta, säger Josef Ingman till klubbens hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE