Tom Wandell bröt Djurgårdens bortaspöke

Linköping allt längre från slutspel

Publicerad 2020-03-03

Hemma går det mesta som det ska – på bortaplan har det varit svårare.

Men mot Linköping vann Djurgården med 3–2 och bröt en fyra matcher lång förlustrad på bortaplan.

För Linköping innebär det nu att det är nio poäng upp till slutspel med fyra matcher kvar att spela.

20 insläppta mål, fyra mål framåt och fyra förluster. Djurgårdens facit i de fyra senaste bortamatcherna inför matchen mot Linköping var minst sagt dystra.

Två mål av Axelsson

Men borta mot Linköping vände det, och det var Dick Axelsson som visade vägen under ordinarie tid. 32-åringen gav Djurgården ledningen med 1–0 i andra perioden.

När sedan Linköping hade kvitterat i några minuter senare klev Axelsson fram på nytt.

Segern skulle dock sitta långt inne, för med bara 40 sekunder kvar att spela av ordinarie tid såg Broc Little till att ta matchen till förlängning med sin kvittering.

Men väl i förlängningen avgjorde Tom Wandell när han satte avgörande 3–2 och bröt den fyra matcher långa förlustraden på bortaplan.

– Dick Axelsson gör offensivt åt oss att vi får chansen att vinna matchen. Men många gör det bra utan puck och anammar den delen, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.