Ikonen tar över ärkerivalen

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet har redan berättat att Johan Hedberg, 46, uppvaktas av Mora. 

Enligt Sportbladets uppgifter är det nu klart att Leksandsikonen tar över ärkerivalen. Under eftermiddagen presenterades den tidigare NHL-målvakten.

– Det var mycket känslor med min bakgrund som Leksandskille, säger han.

Johan Hedberg.
Foto: TT, AFTONBLADET
Johan Hedberg.

Mora står utan tränare sedan Tomek Valtonen inte får förnyat kontrakt. Brynäs sparkade tränare Magnus Sundquist var länge med i diskussionen. Men redan för ett par veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att ett riktigt spektakulärt namn var högaktuellt. Det handlar om Johan Hedberg som i Sverige är oerhört starkt förknippad med Leksand, efter många år i klubben. 

Hedberg är något av en ikon i Leksands IF, Mora IK:s främsta rival. Han har Leksand som moderklubb, spelat upp laget till SHL samt tagit LIF till SM-semifinal.

Nu tar han alltså över Leksands bittra fiende Mora. 

En rekrytering som lär väcka en hel del känslor i Dalarna.

Tog VM-guld 1998

Efter att Hedberg avslutade sin aktiva karriär – efter 15 säsonger i NHL – har han varit assisterande tränare och målvaktstränare i New Jersey Devils och senast i San José Sharks. I vintras fick han sparken från Sharks efter att klubbledning valt att arbetsbefria hela tränarstaben efter mindre bra resultat.

Dessutom har Johan Hedberg representerat Tre Kronor i ett flertal turneringar, bland annat i VM 1998 som slutade med guld för Sverige.

Nu kommer familjen att flytta hem till Dalarna igen och Hedberg satsar fullt ut på en karriär som huvudtränare.

15:00 idag torsdag presenteras Hedberg som huvudtränare.

– Det var mycket känslor med min bakgrund som Leksandskille, men det kändes väldigt spännande när jag fick höra vad Mora ville göra, säger han till Studio MIK.

Publicerad:

LÄS VIDARE