Forsbergs första ord: ”Rörd”

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksands Tobias Forsberg skadade sig allvarligt.

Nu kommenterar han för första gången den otäcka händelsen.

”Jag känner mig verkligen rörd och det ger mig stöd i denna väldigt svåra tid”, säger han till klubbens hemsida.

I den hockeyallsvenska matchen mellan Leksand och Almtuna i slutet av december i fjol skadade sig forwarden Tobias Forsberg allvarligt efter att ha slagit huvudet i sargen.

Forsberg fördes till Falu lasarett och förflyttades senare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, varifrån det senare kommunicerades ut att skadan var ”allvarlig”.

Har hyllats på flera olika sätt

Många hockeysupportrar runt om i landet förstod att det var illa ställt med 30-åringen och på flera olika arenor har Forsberg hyllats med banderoller och ramsor.

När Sportbladet träffade hans bror, Johan Forsberg, uppe i Luleå i samband med norrbottningarnas seriefinal mot Djurgården, sa han att det var svårt att släppa tankarna på vad som hänt.

– Jag tänker på min bror hela tiden. Hela tiden, det är tufft, sa Forsberg den yngre.

Första orden – via agenten

Tobias Forsberg själv har, av förklarliga skäl, inte kommenterat händelsen – förrän nu. Via sin agent, Michael Reander, hälsar han följande:

”Jag har först nu på slutet tagit del av några av alla era hälsningar. Jag känner mig verkligen rörd och det ger mig stöd i denna väldigt svåra tid. Ett stort tack till alla leksingar, resten av hockeysverige och alla andra för er värme och omtanke! Tack!”, går att läsa på Leksands hemsida.

Reander meddelar också att framtiden är oviss.

”Tobias skada är som det tidigare kommunicerats mycket allvarlig och det är, både gällande rehabilitering och läkning, tidigt i en lång process. Detta gör att man inte heller kan svara på frågor om bestående men”, skriver han.

Leksand ligger för närvarande på fjärde plats i hockeyallsvenskan.

1 av 5 | Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE